Opladen...
06/09/2023

Zijn ICT-projecten jouw passie? Leer je graag je collega’s om met nieuwe applicaties om te gaan en ben je probleemoplossend ingesteld? Heb je belangstelling voor nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden?
Lees dan snel verder!

Hieronder vind je een beknopte beschrijving van deze vacature.

Applicatiebeheerder (m/v/x)

Functieprofiel:

Beknopte jobinhoud

Je maakt als applicatiebeheerder deel uit van Thema dienstverlening, dienst iCT, team applicatiebeheer en ontwikkeling. Het team applicatiebeheer en ontwikkeling bestaat uit 6 collega’s en je rapporteert aan de teamverantwoordelijke.

Jouw belangrijkste uitdagingen:

 • Je maakt een overzicht van alle gebruikte software en de daaraan verbonden licenties en contracten en werkt deze voortdurend bij.
 • Je bewaakt de snelheid en beschikbaarheid van applicaties.
 • Je houdt nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen in de gaten en adviseert de teamverantwoordelijke over het vernieuwen of uitbreiden van de applicaties.
 • Je maakt wijzigingsvoorstellen en onderhoudsplannen, test en implementeert nieuwe versies.
 • Je beantwoordt vragen van gebruikers, leert groepen en individuele gebruikers met applicaties om te gaan.
 • Je analyseert en verhelpt storingen en problemen.
 • Je schrijft gebruikershandleidingen en organiseert informatiesessies.

Verwacht:

Jij…

 • hebt een bachelordiploma (ook als laatstejaars student kom je in aanmerking) of daarmee gelijkgesteld onderwijs OF je hebt geen bachelorsdiploma, maar beschikt over 3 jaar beroepservaring in applicatiebeheer en je slaagt in de niveau- en capaciteitstest.
 • past je vlot aan onverwachte omstandigheden aan, zoekt zelfstandig en op eigen initiatief naar alternatieven voor mogelijke problemen bij projecten en zorgt voor haalbare oplossingen.
 • kan verbanden leggen tussen verschillende gegeven, alternatieven bedenken en sluitende conclusies trekken.
 • deelt op proactieve wijze je kennis en inzichten inzake ICT met de teamleden en werkt nauw samen met alle betrokken diensten, collega’s en externe partners.
 • je communiceert op een klantgerichte en constructieve manier en je biedt een kwalitatieve dienstverlening en ondersteuning.
 • je gaat actief op zoek naar informatie en kennis binnen jouw eigen domein en neemt alle leerkansen met beide handen aan om je eigen loopbaan verder te ontwikkelen.

Aanbod:

Stad Aalst…

 • biedt je een gevarieerde job in een organisatie waar samenwerken, betrokkenheid, vertrouwen en klantgerichtheid centraal staan, want “Samen bergen verzetten, da’s klasse!”.
 • heeft een voltijds contract van onbepaalde duur als applicatiebeheerder in de aanbieding waarbij je werkt in een systeem van flexibele arbeidstijd met een inloopperiode van 6 maanden.
 • biedt je een loon binnen weddeschaal B1-B3 (met een basisbrutowedde tussen 2 913,18 EUR per maand en 4 858,09 EUR per maand). Relevante anciënniteit komt in aanmerking, zowel uit de openbare sector, privésector of als zelfstandige. De door jou ingediende tewerkstellingsattesten worden onderzocht en vervolgens wordt de relevante anciënniteit bepaald.
 • geeft je de kans om aan de slag te gaan in het centrum Aalst, nl. in het administratief centrum (adres: Werf 9). Er is de mogelijkheid tot structureel telewerk na 6 maanden. Daarnaast heb je als structureel telewerker recht op een maandelijkse forfaitaire vergoeding van 25 EUR en een terugbetaling van je telewerkmateriaal van maximaal 300 EUR per 5 jaar.
 • vult jouw loon verder aan met een aantrekkelijk pakket extralegale voordelen zoals maaltijdcheques en een fietspremie. Daarnaast voorzien we uiteraard alles wat je nodig hebt om jouw functie goed uit te oefenen (bv. laptop, …).
 • biedt je een hospitalisatieverzekering aan vanaf de indiensttreding indien je als contractuele medewerker een contract van onbepaalde duur krijgt. Bij een contract van bepaalde duur, krijg je een hospitalisatieverzekering na 1 jaar.
 • voorziet een aantrekkelijke verlofregeling, waarbij je onmiddellijk recht hebt op verlof. biedt een divers pakket aan voordelen, daar lees je hier alles over.
  https://www.aalst.be/werken-voor-aalst/werken-bij-stad-of-ocmw-aalst

Maar hoe solliciteer je nu?

Solliciteren doe je via het online sollicitatieformulier waar je tot en met 25 september 2023 een recent cv en jouw diploma kan opladen.
Een sollicitatie bestaat uit een:

 • niveau- en capaciteitstest dat plaatsvindt tussen 26 september 2023 en 2 oktober 2023. Dit is enkel van toepassing voor kandidaten die niet in het bezit zijn van een bachelorsdiploma en voldoen aan de gevraagde 3 jaar beroepservaring in applicatiebeheer.
 • online intakegesprek dat plaatsvindt op 12 oktober 2023 (13 oktober 2023 is een reservedag in geval van veel kandidaten).
 • mondeling gedeelte met voorbereidende opdracht dat plaatsvindt op 18 oktober 2023 (19 oktober 2023 is een reservedag ingeval van veel kandidaten). De voorbereidende opdracht krijg je toegestuurd via e-mail op 13 oktober 2023 en dien je ten laatste op 15 oktober 2023 om 23u59 uitgewerkt terug te sturen.

Om je goed voor te bereiden op een sollicitatie bij stad Aalst, vind je hier de beste sollicitatietips.
https://www.aalst.be/werken-voor-aalst/sollicitatietips

Blijf je toch achter met vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je tussen 9u en 17u contact opnemen met Youlia Gabernik, recruiter via 0470 20 07 08 of via jobs@aalst.be.

Voor meer informatie over jouw kandidatuur kan je tussen 9u en 17u terecht bij Joke Steenhaut, dossierbeheerder via 053 72 32 50 of via jobs@aalst.be.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kan je tussen 9u en 17u contact opnemen met Kurt Schelfhout, diensthoofd iCT via 053 72 32 81 of via kurt.schelfhout@aalst.be.

Type
Voltijds
Online tot:
oktober 25, 2023
Provincie
Oost-Vlaanderen
Sector
Overheid
Locatie
Aalst

Vergelijkbare jobs

KMO
30/08/2023 door Astrid nv
Online tot: november 13, 2023
KMO
30/08/2023 door Astrid nv
Online tot: november 13, 2023
KMO
30/08/2023 door Astrid nv
Online tot: november 13, 2023
KMO
16/08/2023 door SMO
Online tot: oktober 30, 2023